De Zuid-Hollandse formatie Elements bestaat in de huidige samenstelling sinds begin 2014. De bandleden, zanger en bassist Joost Donkersloot, gitarist René Alblas en drummer Sander de Jong  hebben met hun vorige toetsenist onder de naam Royalty of Mayhem op diverse podia in Den Haag en omstreken gestaan. Met de nieuwe toetsenist Kees van Oosten is het kersverse album Monument opgenomen. Inmiddels is Kees vervangen door Vincent Kuijvenhoven.

De verhalende en openhartige teksten zijn de ene keer persoonlijk en gaan dan weer over levensbeschouwelijke onderwerpen of over de vergeten mensen in de samenleving. De afwisselende muziek is soms ingetogen en haast breekbaar en dan weer stevig waarbij het melodieuze karakter altijd op de voorgrond staat.

In de eigenzinnige nummers, die meestal langer duren dan gemiddeld, wisselen verschillende tempo’s en maatsoorten elkaar gedurfd af waardoor de nummers een aangename spanning teweeg brengen.

Elements heeft zich laten inspireren door de melodieuze rock uit de jaren 70 maar ook door moderne progrock bands als Dream Theater, Transatlantic en Spocks Beard en, dichter bij huis, PBII.

Het album Monument is opgenomen en gemixt in Holland Spoor Studios in Den Haag. Ondertussen is Elements druk bezig met materiaal voor een volgend album. 

Blijf deze site checken en natuurlijk ook onze Facebook Page voor nieuws en data voor optredens!